علت اعتماد به نفس کاذب در کودکان
در طی جلساتی که با والدین برگزار کردم همیشه یک نگرانی یکسان در آن ها وجود داشته و این نگرانی سبب شده تا برای تحسین کودکشان در موفقیتی که اخیرا کسب کرده، مقاومت کنند. آن ها براین باورند که با تحسین، کودکشان دچار اعتماد به نفس کاذب می شود. با این منطق که بر پایه ی ترس و نگرانی است کودک خود را از تحسین و تایید محروم کرده و مانع پیشرفت بیشتر در او می شوند.
نگرانی والدین غالبا از یک الگوی رفتاری یکسان در کودکان منشا می گیرد :
” من همه چیز را بلد هستم و نیازی نیست درس بخوانم. بدون درس خواندن من قادرم نمره ی مثلا شانزده بگیرم و دیگر نیازی نیست درس بخوانم و…”
با توجه به این موضوع مهم که رفتارهای ما از پیش فرض هایمان در مغز منشا می گیرد، جهت حل مساله، در این بخش قصد دارم پیش فرض های این الگوی رفتاری را بررسی کنم.
پیش فرض ۱ : انسان باهوش کسی است که بدون هیچ تلاشی به موفقیت می رسد. یعنی اصلا نیازی نیست درس بخواند.
پیش فرض ۲ : انسان باهوش کسی است که هیچ سوالی نمی پرسد و همه چیز را در همان بار اول و در کلاس یاد می گیرد.
با توجه به این واقعیت مهم که پیش فرض های ما حاصل خاطرات گذشته ماست و این خاطرات ناشی از تجربیات خود ما و والدین مان بوده است. پس اگر کودک ما براساس پیش فرض های گفته شده رفتار می کند، احتمالا ما نیز به عنوان والدین پیش فرض های گفته شده را داریم و در حرف ها، داستان ها، خاطرات و حتی توصیه هایمان بارها و بارها پیش فرض ها را در مغز فرزندمان تکرار و تایید کرده ایم.
بنابراین در ابتدا باید پیش فرض های گفته شده را ابتدا در مغز خودمان و سپس در مغز فرزندانمان تغییر دهیم. برای این منظور در ابتدا باید نادرستی پیش فرض های قبلی را برای خودمان اثبات کرده و پیش فرض های جدید را بارها و بارها تکرار کنیم و سپس به دنبال تجربیات جدید برای پیش فرض های جدید باشیم. یعنی آگاهانه نمونه هایی از انسان های باهوش را جست و جو کرده که برای موفقیت بارها و بارها تلاش کرده اند. بدیهی است برای جایگزینی پیش فرض ها، همانطور که در دوره عزت نفس با تغییر معماری مغز بطور کامل توضیح داده شد باید زمان گذاشته و مسیر را ادامه دهیم. در ادامه به برخی از پیش فرض های جدید برای تغییر رفتار اشاره می کنم.
پیش فرض ۱ : انسان باهوش کسی است که هوشمندانه درس میخواند. هوشمندانه درس خواندن یعنی با روش درست و صحیح و تمرکز کامل درس می خواند و قادر است نکات اصلی مطالب را به خوبی از نکات فرعی تشخیص داده و می تواند به خوبی مطالب را طبقه بندی کند.
پیش فرض ۲ : انسان باهوش کسی است که هیچ مطلبی را یادنگرفته رها نمی کند و هرچقدر که لازم است تکرار و تمرین کرده تا آن را بطور کامل یاد بگیرد.
پیش فرض ۳ : انسان باهوش کسی است که کنجکاوی همیشگی دارد و هر چقدر لازم است سوال می کند تا جواب هایش را بیابد.
در بخش دیدگاه های این فایل پیش فرض های دیگری در این موضوع که می تواند جایگزین پیش فرض های اشتباه شود را بیان کنید تا مجموعه ای از پیش فرض های صحیح جمع آوری شود.
عزت نفس با تغییر معماری مغز
توضیحات دوره خدا را شکر می گوییم که موفق به تکمیل دوره عزت نفس با…
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.