آموزش برنامه ریزی به کودکان با آگاهی از عملکرد مغز
یکی از دغدغه های مهم والدین داشتن فرزندی با توانایی برنامه ریزی و هدف گرایی است زیرا داشتن برنامه ای منظم و عمل به آن و استفاده ی درست از زمان یکی از عوامل موفقیت در هر فردی است.
پس بسیار خوب است که ما به عنوان والدین همیشه به دنبال آموزش نحوه ی صحیح برنامه ریزی و هدف گرایی به کودکانمان باشیم، برای اینکار باید نحوه ی برنامه ریزی منطبق با عملکرد مغز را بیاموزیم تا این اصل مهم را بدانیم که برای تبدیل شدن فرزندمان به یک کودک هدف گرا، او باید یک مسیر رشدی را طی کند.
حال که صحبت از مسیر رشد شد بهتر است مفهوم رشد را با یکدیگر مرور کنیم.
رشد مرحله به مرحله است. یعنی امکان رسیدن به نتیجه بدون طی کردن مراحل به ترتیب و یکی پس از دیگری وجود ندارد.
رشد آرام و تدریجی ولی مستمر است. یعنی امکان رسیدن به نتایج خیلی بزرگ با سرعت بالا در این مسیر وجود ندارد.
رشد و تغییر رفتار بدون تغییر در اتصالات عصبی در مغز به صورت دائمی امکان پذیر نیست.
پس هیچ گاه کودک ما نمی تواند تغییر دائمی در رفتارش را بدون رشد و توسعه در مغز نشان دهد. بنابراین اگر یک روز رفتارش تغییر زیادی نسبت به همیشه داشت مطمئن باشید این رفتار دائمی نبوده و خیلی زود دوباره همه چیز مثل قبل می شود.
برای شروع این مسیر باید ابتدا عادت های نامناسب ( خلاف هدف گرایی و استفاده ی درست از زمان) را بررسی کرده و با عادت های مناسب جایگزین کنیم. برای آشنایی با روش تغییر عادت ها می توانید ویدئو رفع عادت های ناپسند در مغز را در بخش دانلودهای سایت مشاهده کنید.
جهت آزاد سازی زمان کودک برای انجام کارهای مهم،لازم است عادات نامناسب را با عادات مناسب جایگزین کرده و این مرحله را تثبیت نماییم.
حال وقت آن است که برنامه را با اولویت بندی شروع کرده و در ابتدا از او بخواهیم فقط اولویت اول را انجام دهد و خود را به انجام آن عادت دهد.
اولویت اول به دو صورت می تواند در برنامه استفاده شود:
- کاری که برای کودک سخت است و با عادت به انجام آن، یاد می گیرد از انجام کارهای سخت فرار نکند.
- کاری که مورد علاقه ی کودک است و با انجام آن احساس رضایت از خود و اعتماد به نفس جهت اتمام یک کار را یاد می گیرد.
در نهایت بعد از این مرحله از کودک خواسته که برنامه را با انجام اولویت دوم و سوم ادامه دهد.
اما آنچه در برنامه ریزی بسیار مهم است. تثبیت هر مرحله است. تثبیت بدین معنی است که تا مراحل به اتمام نرسیده و نتایج کامل نشده است مرحله ی بعدی را شروع نکنیم.
کلام آخر….
آنچه سبب می شود کودک ما نتواند برنامه ریزی را یاد بگیرد کمالگرایی است وگرنه اگر ما بتوانیم اصول مرحله به مرحله را رعایت کنیم ایجاد هر تغییری در رفتار و یادگیری کودک امکان پذیر است.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام خانم دکتر عزیز
ممنون از مطالب روشن کننده ای که بر روز وبسایت میگذارید.
در این ویدیو فرمودید که نحوه ی شکستن عادت های بد در کودکانمون به چه صورت هست. سوال من از شما این هست که چه عادتهایی مثبت تلقی میشوند و چگونه اونهارو از کودکی در فرزندانمون شکل بدیم (که دیگه نیازی به شکستن کلی عادت بد نباشد)؟
خیلی ممنونم از توضیحاتتون.