چگونه حافظه من به فرزندم منتقل می شود؟
اگر بدانیم هویت و شخصیت ما تحت تاثیر حافظه است و مغز برای تمام تصمیم گیری هایش ابتدا به حافظه رجوع می کند و بر اساس اطلاعات موجود در حافظه تصمیم می گیرد و حافظه مهمترین عامل در تمام تصمیم گیری هایمان است.
اگر بدانیم حافظه ها در طی نسل ها منتقل می شود و بسیاری از تجربیاتی که در حافظه ی ما ذخیره شده است را خودمان تجربه نکرده و به تجربیات پدر و مادر و یا حتی نسل های قبلی مان بر می گردد و احتمالا ما به این تجربیات آگاه نیستیم.
اگر بدانیم که تجربیات موجود در حافظه بر تمامی تصمیم های ما اثر می گذارد.
اگر بدانیم هر تصمیمی که بر اساس تجربیات موجود در حافظه ی خودمان می گیریم به عنوان تجربه وارد حافظه ی فرزندمان می شود یعنی هر تصمیم ما سبب یک پیامد در محیط شده و این پیامد حتما در حافظه ی کودک ما ثبت می شود پس بر اساس آن تصمیم می گیرد حتی اگر نداند که چرا ما اینطور تصمیم گرفتیم.
اگر بدانیم که ما والدین دلیل بسیاری از تصمیم هایمان را به درستی نمی دانیم و به آن ها آگاهی نداریم و تصمیمات اشتباه فرزندمان به نوعی بازتاب تجریبات نادرستی بوده که ما با تصمیمات اشتباه خود، برای او ایجاد کرده ایم.
اگر بدانیم می توانیم ساختار حافظه و اتصالات عصبی که منجر به تصمیم های اشتباه در ما می شود را تغییر داده و نسخه ی بهتری از مغزمان را بسازیم و با این نسخه ی بهتر، ابتدا زندگی و آینده ی خودمان و سپس زندگی و آینده ی فرزندمان را زیباتر کنیم.
آنوقت است که:
برای تغییر ساختار حافظه و اتصالات عصبی مرتبط با تصمیم گیری و حتی کنترل اطلاعات و تجربیات واردشده به حافظه ی خودمان و فرزندمان ارزش بالایی قائل می شویم.
برای رسیدن به این هدف، لازم است عملکرد مغز را به خوبی درک کرده و مراقبت از آن را یاد بگیریم. زیرا مغز مانند هر دستگاه پیچیده ای نیازمند دفترچه ی راهنما برای استفاده ی بهتر می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.